“EL PERIPLE”  PLA DISTRIBUCIÓ 2018

“EL PERIPLE”  PLA DISTRIBUCIÓ 2018

El darrer treball del documentalista i cantant ebrenc Màrius Pons Múria és una reflexió sobre la crisi de l’individu l’actual Europa a la vegada que mostra l’origen del franquisme sociològic a través dels drames de les guerres silenciades i la vulneració dels drets humans dels exiliats. El director de la La Batalla de la memòria o La filla del farer, projecta una llum de fraternitat que uneix el present del poble sirià amb el passat del republicanisme espanyol tot buscant les respostes a l’actual crisi moral que assola Europa. (Filmoteca de Catalunya 2018).

“El Periple” La Vella llum d’Europa

l’11 de maig a Alcanar vam realitzar l’estrena a Alcanar, Catalunya Sud, en un acte de cohesió territorial davant l’efemèride dels 80 anys de l’incendi que acabà amb el far de Buda, a les beceroles de “La Batalla de l’Ebre”.

l’Ajuntament de Barcelona “Ciutat Refugi” junt amb el Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors (Agencia Catalana de Cooperació al Desenvolupament) i amb la Filmoteca de Catalanya, són els encarregat d’organitzar l’Estrena a la Catalunya Central, serà el proper 31 de maig.

http://www.filmoteca.cat/web/programacio/cicles/sessions-especials/lidaritat-i-refugiats

 

 

Els Cinemes Girona estrenen el Film el 5 de juny dins el cicle “Mirades Documentals.

Durant la setmana de les Persones Refugiades, el 9 de Juny estrenem al Cinema de Palafrugell.

El Museu de l’Exili de la Jonquera (MUME) té prevista la presentació pel 15 de juny.

http://www.museuexili.cat/index.php?view=details&id=344&option=com_eventlist&Itemid=195&lang=ca

20 Juny el dia Internacional de les persones refugiades. “El Periple” a l’Aula Magna del Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Presentació organitzada per la la URV Solidaria i la Càtedra de la Unesco.

També es presenta el film al Zumzeig Cinema del barri d’Hostafrancs (BCN) el 19 i 21 de juny.

Durant l’estiu el documental es presenta també al Memorial du camp de Rivesaltes “Ecrans-Mémoires”, així com als Cinemes Lido de Prada de Conflent en el marc de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE).

Destaquem l’interès que l’Associació de Recuperació de Memòria Històrica 24-aout-1944 de París ha mostrat pel film (http://www.24-aout-1944.org) Faire connaître et cultiver la mémoire historique de la Libération de Paris en 1944, commencée le 19 juillet 1936 en Espagne), :

“C’est un gros travail et vraiment magnifiquement traité! Il donne à comprendre le monde, ses déchirures et se familiariser avec ces exilés dont le sort est tragique mais qui gardent dignité. Ils sont émouvants et forts à la fois. Ils ressemblent à cette mémoire dont nous sommes issus” valora la Véronique Salou Olivares, portaveu de l’Associació.

També hem entrat en contacte amb el CCCB, l’Institut del Cinema Jean Vigó de Perpinyà, el senyor Federico Mayor Zaragoza, Expresident de la UNESCO també s’ha interssat per la campanya de distribució del film.

D’altra banda hem presentat el film al pocès de selecció del Festival Primed de Marsella, així com al com el Festival de Cinema Espanyol de Toulouse (Cinespaña).

“El Periple” també ha estat presentada al Festival de Cinema de Girona, Festival Internacional de Cine y de Derechos Humanos de Uruguay, IV Festival Internacional de Cinema Documental i Transmedia (Catalunya), Premio Fausto Rossano per il Pieno Diritto Alla Salute (Italia), Festival por los derechos humanos de Bogotà, Lima Independiente Festival Internacional de Cine i Festival de Locarno (Suïsa).

També tenim previst enviar el film al Festival de la Rochel, Festival de cinema de Luchon, Cinema du Reel, Doc en Courts. Escales Documentaires- Festival International du Documentaire de Création, Etats Généraux du film Documentaire, Les Ecrans Documentaires.

A Grècia estem treballant la presentació del documental als camps de refugiats amb la URV Solidaria i l’Agencia Catala de Cooperació al Desenvolupament. També presentem el documental a Kamalata International Documentary Festival, Thessaloniki Documentary Festival, Zakynthos International Environmental Documentary Festival.

També hem rebut bona resposta del CCCB, els cineclubs de Torroella de Montgrí, La Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Figueres, Narbona i l’Institut del Cinema Jean Vigó de Perpinyà.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*