“EL PERIPLE, LA VELLA LLUM D’EUROPA” RECULL DE PREMSA

L’Ampolla, Terres de l’Ebre, 7 d’octubre de 2019

BCN FILM COMMISSION SUMA “EL PERIPLE” AL PANTALLA BARCELONA.

Dijous 10 d’octubre, a les 18:45 h “El Periple, la vella llum d’Europa” es projecta Centre Cívic La Sagrera “La Barraca” dintre del Cicle Pantalla Barcelona.

http://lameva.barcelona.cat/pantallabarcelona/es/programas/el-periple

EL PERIPLE OBRE EL FESTIVAL GOLLUT DE RIBES DE FRESER

El Dissabte 12 d’octubre, el film “El Periple, la vella llum d’Europa” es projecta al cinema Catalunya de Ribes de Freses en el marc del Festival Gollut 17 h http://www.festivalgollut.com/index.php/ca/El Festival Gollut Projecta i premia a obres que transmeten valors amb compromís social, informen o denuncien fets que afecten a la societat  i que no es difonen suficientment a les sales de cinema Catalanes, les televisions públiques o canals de distribució audiovisual habituals. El certamen ja esdevé una referència de l’audiovisual i fotografia amb compromís.

“EL PERIPLE AL CICLE DE MEMÒRIA DE TARDOR DE CAMBRILS 

Emmarcat en la programació de tardor del curs del Campus Extens de la URV a Cambrils, Museu d’Història de Cambrils i Arxiu Municipal de Cambrils, el presenta el documental “El Periple, la vella llum d’Europa”, dirigit per Mario Pons Múria. Una història de tres exilis: el del poble sirià, el del poble català i l’interior dels bloquejos de l’individu a l’Europa del segle XXI. Dimarts 8 d’octubre al Centre Cultural de Cambrils. XIV Cicle de Memòria de tador de Cambrils. https://www.circdelacultura.com/acte/72402/el-periple-la-vella-llum-deuropa

L’Ampolla, Terres de l’Ebre, 23 de setembre de 2019

“EL PERIPLE” TORNA A PARÍS SELECCIONAT AL FESTIVAL ARFF GLOBAL DE PARÍS

https://www.ara.cat/cultura/Periple-Europa-ARFF-Global-Paris_0_2313968681.html

https://www.vilaweb.cat/noticies/el-documental-el-periple-la-vella-llum-deuropa-seleccionat-al-festival-arff-global-de-paris/

https://ebredigital.cat/2019/09/25/el-documental-el-periple-la-vella-llum-deuropa-seleccionat-al-festival-arff-global-de-paris/

http://www.aguaita.cat/noticia/15972/documental/periple/vella/llum/europa/seleccionat/al/festival/arff/global/paris

“El Periple, la vella llum d’Europa” ha estat seleccionat al Festival ARFF Global de París. Després de ARFF Global  Berlín, el nou reconeixement arriba des de la capital francesa. L’Around International Film Festival és un esdeveniment anual independent que té com a objectiu obrir una finestra d’oportunitat, a escala internacional, a tots aquells realitzadors que difonen el coneixement de l’art visual modern amb les seves produccions cinematogràfiques per tal de millorar la consciència col·lectiva. https://aroundfilms.com

EL FESTIVAL DE CINEMA DE BANYULS SUR MER

Visages & Images de Méditerranée, projecta el documental del realitzador ebrenc el dissabte 28 de setembre, les 21:00h, a l’Amphithéâtre de l’observatoire Océanologique.“El Periple” es presenta al  amb Banda Sonora Original en directe de los Sirgadors, grup musical del qual Mario Pons, autor del documental n’és impulsor, lletrista i cantant, interpretant la seva mirada cinematogràfica a través del cant. http://www.cinemaginaire.org

D’ençà que “El Periple, la vella llum d’Europa” va obtenir el guardó millor documental del Festival del Girona 2018, no ha parat de recollir reconeixements a nivell internacional:  Millor documental al Festival SFAAF de Xile 2019.  Millor guió de  documental al Five Continents International Film Festival de Veneçuela 2019. Finalistes a l’European Cinematography Awards d’Amsterdam 2019. 34é Rencontres Cinémaginaire d’Argelès sur Mer.  Rencontres Professionnelles Eurorégionales, Cinema á la Frontiere  Prats de Molló. 2018 Mostra Documental 24 d’Out 1944 París. 2018 Festival Som9 Cinema de Lleida. 2018. Festival Memorimage de Reus 2017.

EL PERIPLE A CAMBRILS “1939: RETIDARA I EXILI”

Per als qui encara no hagin tingut l’oportunitat de veure el film, el proper dimarts 8 d’octubre, a les vuit de vespre, el documental es podrà visionar al XIV Cicle de Memòria de Tardor de Cambrils “1939: Retidara i exili” que tindrà lloc a la Sala d’actes de Centre de Cultura. Los Sirgadors autors de la BSO del documental tocaran en acústic, Mario Pons cantarà una extensa filmografia pròpia que inclou moltes de les lluites democràtiques del nostre país.

“EL PERIPLE” DE MARIO PONS GUANYA PANTALLES A TOTA CATALUNYA

La trajectòria de Mario Pons ve del docu-activisme de primers de segle, és responsable dels documentals de la Plataforma en defensa de l’Ebre (“Aigua” 2002, “Contracorrent ” 2006), també  “La Batalla de la memòria” (2009) o “Sègula, lo futur de les Terres de l’Ebre” (2012) o “La Filla del farer” (2015)… lo futur del Cinema documental? Incert com el futur del nostre país, el present dels presos polítics… Parlem de la persecució de la llibertat d’expressió per part de l’Estat espanyol i mentre distribuïm el film a nivell internacional, sento com a casa “El Periple” és a l’ombra del monument feixista que tantes vegades han denunciat els estimats Jordi Cuixart o l’ebrenca Carme Forcadell. La por a les urpes de l’àguila imperial del mig del riu al seu pas per Tortosa, fa que moltes vegades no ens adonem les nostres pròpies contradiccions internes”.

 

L’Ampolla, Terres de l’Ebre, 14 d’agost de 2019

“EL PERIPLE” GUANYA L’ARFF GLOBAL AWARD AROUND INTERNATIONAL FESTIVAL A BERLÍN

Aquest és el darrer reconeixement a una obra guardonada a escala internacional

https://aroundfilms.com

El film El Periple, la vella llum d’Europa (Sègula Films 2018), de Mario Pons, ha estat guardonat amb el Global Award al Festival Internacional de Cinema Around (ARFF International) de Berlín.

L’Around International Film Festival és un esdeveniment anual independent que té com a objectiu obrir una finestra d’oportunitat, a escala internacional, a tots aquells realitzadors que difonen el coneixement de l’art visual modern amb les seves produccions cinematogràfiques.

La tasca de l’ARFF és seleccionar els millors cineastes mitjançant un festival anual que proporciona els elements essencials de la filmació, distribució i vies de producció als professionals del sector, per tal de millorar la consciència col·lectiva.

Pel que fa al documental guardonat, El Periple, la vella llum d’Europa, cal destacar que també ha estat reconegut com a Millor Documental del Festival Internacional de Cinema de Girona 2018, motiu pel qual ha estat seleccionat al 34é Rencontres Cinémaginaire d’Argelès sur Mer. La preestrena del film a la Catalunya Nord l’organitzà l’Associació de Filles i Fills de Republicans Catalans i Infants de l’Exili i va obrir els actes de commemoració dels 80 anys de la retirada republicana.

Sota el títol “The Lights of hope”, ha estat guanyadora del Guardor a millor documental al Festival SFAAF de Xile, al millor guió de llargmetratge documental al Five Continents International film festival de Veneçuela, en la categoria de llargmetratge documental. “El Periple, la vella llum d’Europa” de Mario Pons esta de enhorabona, per que també és finalista a l’European Cinematography Awards d’Amsterdam.

En un any en distribució “El Periple, la vella llum d’Europa” també ha estat Guardonada com a Millor Documental del Festival Internacional de Cinema de Girona 2018 , motiu pel qual “El Periple” ha estat seleccionat al 34é Rencontres Cinémaginaire d’Argelès sur Mer amb pre-estrena a l’estat francès el 18 de 2019 maig al cinéma Jaurès. Presentat com a vaixell insígnia del festival pels mateixos organitzadors, la pre-estrena del film a la Catalunya Nord l’organitzà l’Associació FFREEE, filles i fills de republicans catalans i infants de l’exili. La projecció de la pel·lícula documental obrí els actes de commemoració dels 80 anys de la retirada republicana.

El film també ha passat pel PriMed 2018 Marsella, Festival Som9 Cinema de Lleida 2018 i va ser millor work in progress al Festival Memorimage de Reus 2017.

https://www.facebook.com/AroundInternationalFilmFestival

Tràiler https://vimeo.com/248731896

“EL PERIPLE B.S.O” ESPECTACLE MUSICAL CINEMATOGRÀFIC QUE LOS SIRGADORS PRESENTEN A FESTES DE GRÀCIA EL PROPER 19 D’AGOST, PLAÇA DEL SOL

Per a qui encara no hagin tingut la oportunitat de veure el film, el proper dillums, 19 d’agost, a les 22:00h, tindran l’oportinutat de descubrir l’espectacle cinematogràfic inspirat en la pel.lícula al vell mig de la plaça del Sol, en el marc de la Festa Major de Gràcia a Barcelona. El grup de jota&blues de les Terres de l’Ebre, Los Sirgadors, autors de la Banda Sonora Original del film, amb Mario Pons al cap davant com a cineasta i cantant, interpreten en directe el periple dels exilis presents, passats i interiors recollits en el film.

https://www.festamajordegracia.cat/agenda

“EL PERIPLE BSO” LOS SIRGADORS

1939, de la retirada, a l’exili sirià , 80 anys després

 Los Sirgadors interpreten en directe la Banda Sonora del nou film de Mario Pons.

 Una pantalla panoràmica. Un cineasta que canta el seu periple vivencial. Uns músics sirgadors estirant de la memòria històrica. Un farer que vol evitar que la llum d’Europa s’apagui. Uns nàufrags que volen salvar la vida. Humans migrants forçats per la bestialitat de les guerres. En el periple, una llum d’esperança sempre guia al navegant. “El Periple” la Banda Sonora Original interpretada pel rapsode que mira des de la llum del far de la solidaritat a l’Europa de les tanques. Un cineasta defensant-se de l’actual guerra contra la llibertat d’expressió a través del cant.

Cinema, música i poesia s’articulen en gran format amb els temes sempre reivindicatius del repertori clàssic de los Sirgadors. http://www.sirgadors.cat/bloc/el-periple-al-mare-nostrum-1939-2019/

“El Periple, la vella llum d’Europa” la Banda Sonora Original en Concert: “Mare Nostrum” forma part de l’espectacle musical que los sirgadors: https://vimeo.com/330438978

NOTA DE PREMSA, Terres de l’Ebre 16 de juliol de 2019

“EL PERIPLE” DE MARIO PONS TORNA A L’ORIGEN AMB LA BANDA SONORA DEL FILM DE LOS SIRGADORS EN DIRECTE

Només un dia després dels atemptats a la Rambla de Barcelona i Cambrils, centenars de persones van omplir el port pesquer en una demostració cívica ferma de rebuig al terror. l’Ajuntament de l’Ampolla va decidir ser valent i seguir amb l’acte programat, una premiere plantejada per recollir les primeres impressions dels espectadors per així poder tancar el muntatge del tall definitiu d’un film que tracta amb profunditat l’origen de les guerres i les seves conseqüències. Una premiere que fou agosarada, reconeix el realitzador. L’acte fou presentat per Montse Armengou Martin, documentalista i Directora del Programa “Sense Ficció” de TV3

“EL PERIPLE”, UNA HISTÒRIA SOBRE TRES EXILIS. SINOPSI

Que tenen en comú el director de màrqueting d’una multinacional, un vell torrer de fars i el líder d’un camp de refugiats sirians a Grècia? La vida en aïllament, el bloqueig de l’ individu i els Estats a la Mediterrània.

A la nit, quan s’apaga la llum d’un far, potser s’alerta d’un naufragi o la imminent arribada d’una guerra.

Doneu un cop d’ull al Press Book del film https://www.segulafilms.com/bloc/el-periple-un-documental-de-mario-pons-muria/

“EL PERIPLE BSO” LOS SIRGADORS 

1939, de la retirada, a l’exili sirià , 80 anys després. NOU ESPECTACLE

Los Sirgadors interpreten en directe la Banda Sonora del nou film de Mario Pons.

Cinema, música i poesia s’articulen en gran format amb els temes sempre reivindicatius del repertori clàssic de los Sirgadors. http://www.sirgadors.cat/bloc/el-periple-al-mare-nostrum-1939-2019/

Un cineasta que canta el seu periple vivencial. Uns músics sirgadors estirant de la memòria històrica. Un farer que vol evitar que la llum d’Europa s’apagui. Uns nàufrags que volen salvar la vida. Humans migrants forçats per la bestialitat de les guerres. En el periple, una llum d’esperança sempre guia al navegant. “El Periple” la Banda Sonora Original interpretada pel rapsode que mira des de la llum del far de la solidaritat a l’Europa de les tanques. Un cineasta independent defensant-se de l’actual guerra contra la llibertat d’expressió a través del cant, rapsoda que vigila la nit del totalitarisme des de l’òptica encara latent del far de Buda. www.segulafilms.com

Mario Pons ha estirat d’una llarga trajectòria fílmica d’ençà que el 2002 estrenés, també a l’Ampolla i en ple conflicte del Pla Hidrològic Nacional, “Aigua, la Font de la Vida” de la Plataforma en Defensa de l’Ebre. Després li van seguir “Contracorrent” (2006), “La Batalla de la Memòria” (2009), “Sègula, lo futur de les Terres de l’Ebre” (2012), “La Filla del Farer” (2014), amb reconeixements a festivals internacionals i emissions per les televisions catalanes i del món.

DISTRIBUCIÓ INTERNACIONAL

En un any en distribució “El Periple, la vella llum d’Europa” ha estat Guardonat com a Millor Documental del Festival Internacional de Cinema de Girona 2018 , motiu pel qual “El Periple” ha estat seleccionat al 34é Rencontres Cinémaginaire d’Argelès sur Mer amb pre-estrena a l’estat francès el 18 de 2019 maig al cinéma Jaurès. Presentat com a vaixell insígnia del festival pels mateixos organitzadors, la pre-estrena del film a la Catalunya Nord l’organitzà l’Associació FFREEE, filles i fills de republicans catalans i infants de l’exili. La projecció de la pel·lícula documental obrí els actes de commemoració dels 80 anys de la retirada republicana.

Sota el títol “The Lights of hope”, ha estat guanyadora del Guardor a millor documental al Festival SFAAF de Xile, al millor guió de llargmetratge documental al Five Continents International film festival de Veneçuela, en la categoria de llargmetratge documental. “El Periple, la vella llum d’Europa” de Mario Pons esta de enhorabona, per que també és finalista a l’European Cinematography Awards d’Amsterdam. El film també ha passat pel PriMed 2018 Marsella, Festival Som9 Cinema de Lleida 2018 i va ser millor work in progress al Festival Memorimage de Reus 2017.

Associacions com 24 Aout 1944 París, els fills i filles dels republicans que van alliberar la capital francesa dels nazis, han reconegut el film, presentat el passat mes de novembre 2018 a París. Després de passar pel mercat audiovisual Rencontres Professionnelles Eurorégionales, Cinema á la Frontiere Prats de Molló 2018, ha començat la seva distribució francesa través de Cinema Imaginaire. La Distribuïdora del film ha confirmat l’estrena de “El Periple”: Bao, Cabestany, Prats de Mollo, cinéma Nouveau Palace Prada de Conflent, Osséja, Perpignan, Ceret, Elne, Port Vendres, Banyuls Sur mer, Narbonne, Lézignan, Limoux, Quillan, Toulouse, Clermont l’Herault, Nimes, Montpellier.

Entre 2018 i 2019“El Periple” també s’ha presentat a la Filmoteca de Saragossa, a la Filmoteca de Catalunya, als Cinemes Girona, a els Cinemes de Palafrugell, el Museu de l’Exili de la Jonquera (MUME), els Zumzeig Cinema, a l’Aula Magna de la Universitat Rovira i Virgili, a la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent, a la Sénia, Alcanar, l’Ampolla, El Perelló, l’Aldea, Camarles, la Selva del Camp, Ocine de Roquetes, Amposta, Flix i el Cafè del Teatre de Lleida, Vilafranca, Teatret del Serrallo de Tarragona, Cine Baix de Sant Feliu de Llobregat, Cineclub Badia del Vallés, Cinema Foment Mataroní, Torredembarra, Teatre Circul de Badalona, Universitat d’Igualada.

ENTREVISTA AL DIRECTOR + 324 XAVIER GRASSET 12 d’abril 2019

/https://www.ccma.cat/app_pre.php/tv3/alacarta/mes-324/mario-pons-documentalista-ens-presenta-el-film-el-periple-la-vella-llum-deuropa/video/5842841/

https://www.segulafilms.com/bloc/wp-admin/post.php?post=1015&action=edit

TN Migdia TV3, 3 de juny 2018. http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/el-periple-un-documental-de-mario-pons-sobre-lexili-dels-refugiats-i-dels-represaliats-del-franquisme/video/5769682/

“EL PERIPLE” LA CRÍTICA

EL DIARI FRANCÈS L’INDEPENDANT 14 de maig 2019 dedica un article al documental “Una Mirada diferent sobre els refugiats” diu: Ce film est exceptionnel car il part du passé, avec la bataille de l’Ebre, va explorer le présent avec les nouveaux exils, comme en Syrie, et se projette dans le futur. Il a obtenu le Grand Prix du Festival de Girona. Ce film est une parfaite transition entre les deux journées de colloques et l’ouverture du 34e festival Cinémaginaire, qui débute le mercredi 29 mai“. https://www.lindependant.fr/2019/05/14/un-autre-regard-sur-les-refugies,8199959.php

Associació de Recuperació de Memòria Històrica 24-aout-1944 de París. “C’est un gros travail et vraiment magnifiquement traité! Il donne à comprendre le monde, ses déchirures et se familiariser avec ces exilés dont le sort est tragique mais qui gardent dignité. Ils sont émouvants et forts à la fois. Ils ressemblent à cette mémoire dont nous sommes issus” valora la Véronique Salou Olivares, portaveu de l’Associació.

Felip Solé. Director de Cinema: “De caràcter militant Mario Pons s’esforça per mostrar un cinema diferent del que s’ha fet fins ara, de qualitat tècnica i exigència cinematogràfica extraordinària. El Périple és un excel·lent documental, just i emotiu. Diverses històries creuades entre la guerra d’Espanya i la guerra de Síria”.

Montse Armengou. Directora de Sense Ficció TVC: “Un petit Delta lluitant entre els pantans de Franco i la força de la Mediterrània dels refugiats de les guerres del món. Mario Pons es un cineasta independent amb una càmera lliure que el que pretén és donar veu als silenciats. Un punt de deslocalització dins de Catalunya. Una pel·lícula realitzada des de les Terres de l’Ebre”.

Filmoteca de Catalunya 2018 “El darrer treball del documentalista i cantant ebrenc Màrius Pons Múria és una reflexió sobre la crisi de l’individu l’actual Europa a la vegada que mostra l’origen del franquisme sociològic a través dels drames de les guerres silenciades i la vulneració dels drets humans dels exiliats. El director de la La Batalla de la memòria o La filla del farer, projecta una llum de fraternitat que uneix el present del poble sirià amb el passat del republicanisme espanyol tot buscant les respostes a l’actual crisi moral que assola Europa”. 

Institut Ramon Llull a París 2018 Le documentaire du catalan Màrius Pons “El Periple” sur les liens entre exils, depuis la “retirada” des républicains espagnols jusqu’aux réfugiés syriens, mémorie des rejetés de la République dans leur résistance pour libérer le monde du fascisme.

Octavi Martí. Director Adjunt de la Filmoteca de Catalunya Sincerament “El Periple” és interessant, viva i honesta. Discutiria alguns paral·lelismes històrics però els debats de llepafils em sembla que no van amb Màrius Pons, ni amb l’empatia que transmet la seva pel·lícula”.

Federico Mayor Zaragoza. Presidident de la Fundació Cultura y Paz “Realització excel.lent i oportuna.¡Quans de “periples”, quantes ferides tan doloroses com inadmissibles! Estem veient brots inquietants de supremacisme, de racisme, de xenofobia…. I la major part dels ciutadans, distrets, local-izats… espectadors en lloc de actors!!! Gracies, Mario Pons, per este far, que por ajudar a il.luminar camins de demà. Com a ciutadà del mon ¡Visca estre ampollero que passa missatges en favor de la justícia, la no violència i la pau!

www.segulafilms.com

segulafilms@gmail.com

+ 34 655 766 673

Terres de l’Ebre 1 de juliol de 2019

“EL PERIPLE” PREMI AL MILLOR GUIÓ DE LLARGMETRATGE DOCUMENTAL AL FIVE CONTINENTS INSTERNATIONAL FILM FESTIVAL VENEÇUELA https://www.ficocc.com/ficocc-27

Continuen els reconeixements internacionals per “El Periple, la vella llum d’Europa” (Sègula films 2018). Sota el títol “The Lights of hope”, ha estat guanyadora del Guardor al Millor guió de llargmetratge documental al Five Continents International Film Festival de Veneçuela, en la categoria de Feature & Half – Length Film Awards. El FICOOC te  la particularitat de ser una trobada intercontinental de Festivals dels cinc continents de món on es seleccionen les millors obres per tal de ser distribuïdes a nivell global. https://www.ficocc.com/judges

Terres de l’Ebre 4 de juliol de 2019

“EL PERIPLE” FINALISTA AL EUROPEAN CINEMATOGRAPHY AWARDS

“El Periple, la vella llum d’Europa” sota títol anglès “Lights of Hope” (Sègula Films 2018), passa a la final del European Cinematography Awards d’Amsterdam.

http://europe.cawards.org/#reviews

Oficialment anomenat “Golden Eagle”, el guardó reconeix l’excel·lència dels millors cineastes independents en l’àmbit global després d’un complet procés on els jutges avaluen la qualitat cinematogràfica, la creativitat i la capacitat de narrar històries. Qualificador oficial de llistats de premis IMDb ECA és un concurs de cinema de qualificació mensual i anual per a cineastes de tot el món. Els especialistes de la indústria cinematogràfica ECA anuncien semifinalistes, finalistes i guanyadors cada mes.

MILLOR FILM DOCUMENTAL AL SFAAF DE XILE

“El Periple”, s’emporta estatueta de Guanyador al Millor Film documental al The South Film and Arts Academy Festival 2019 (Xile). https://scafafest.wixsite.com/sfaaf/feature-film-21

 

A CASA ES PROJECTA A OCEJA, PRADA, VILAFRANCA i l’AMPOLLA

Oceja, le Puigmal, dimecres 19/06/2019 a les 20.45h

Prada de Conflent, Le Lido Dimarts 25/06/2019 a les 21h.

Vilafranca Cineclub 25/06/2019 a les 19:00h

L’Ampolla Port Pesquer 21/07/19 a les 23:00h

Terres de l’Ebre 9 de maig de 2019

“EL PERIPLE” DE L’EBRENC MARIO PONS OBRE el 34é FESTIVAL DE CINEMA D’ARGELÈS COMMEMORANT ELS 80 ANYS DE L’EXILI REPUBLICÀ.

https://www.ccma.cat/app_pre.php/tv3/alacarta/mes-324/mario-pons-documentalista-ens-presenta-el-film-el-periple-la-vella-llum-deuropa/video/5842841/

Segons declaracions del director del film, Mario Pons, al programa + 324 conduït per Xavier Grasset, la pel·lícula documental “El Periple, la vella llum d’Europa” (Sègula Films 2018), viatja a la Catalunya Nord per ser presentada al 34é Rencontres Cinémaginaire d’Argelès sur Mer http://www.cinemaginaire.org/festivals/les-rencontres-cinemaginaire-d-argeles-sur-mer/item/rencontres-cinemaginaire-d-argeles-sur-mer-2019 Serà el dissabte 18 de maig al cinéma Jaurès, a les 21:00h. Presentat com a buc insígnia del festival pels mateixos organitzadors, la pre-estrena del film a la l’estat gal l’organitza l’Associació FFREEE, filles i fills de republicans catalans/espanyols i infants de l’exili. La projecció de la pel·lícula documental obre els actes de commemoració dels 80 anys de la retirada republicana, amb l’exili de més de 450.000 persones quan finalment el feixisme va imposar el seu cop militar guanyant la Guerra Civil espanyola, amb el resultat de més de 500.000 morts i una llarga dictadura que encara cueja.

Associacions com 24 Aout 1944 París, els fills i filles dels republicans que van alliberar la capital francesa dels nacis, la mítica 2ª Divisió Blindada del General Leclerc, “La Nueve”, han reconegut el film, presentat el passat mes de novembre a París. Després de passar pel mercat audiovisual Rencontres Professionnelles Eurorégionales, Cinema á la Frontiere Prats de Molló, ara comença la distribució francesa través de Cinema Imaginaire. La Distribuïdora del film ha confirmat l’estrena de “El Periple” a les seguents pantalles: Cabestany / Centre Culturel / vendredi 31 mai. Prats de Mollo / cinéma Nouveau Palace / mardi 4 juin.
Aviat també confirmen data: Prada de Conflent (Cinéma le Lido), Osséja (Cinéma le Puigmal), Perpignan, Elne, Port Vendres, Narbonne, Lézignan, Limoux, Quillan, Toulouse, Clermont l’Herault, Nimes, Montpellier.

 

EL PERIPLE ES PRESENTA AL TEATRE CIRCOL DE BADALONA

https://vimeo.com/330722095

https://www.entrapolis.com/entrades/soc-migrant-cicle-sobre-migracio-el-periple-una-historia-sobre-tres-exilis

http://bdncom.alacarta.cat/badalona-tres60/capitol/9-dabril-de-2019-tres60 (minut 32)

https://www.infocamp.cat/arxiu-seccio-cultura/item/26669-el-documental-el-periple-torna-a-tarragona-acompanyat-del-seu-director

MARIO PONS SIGNA LA DISTRIBUCIÓ “EL PERIPLE” A FRANÇA

L’any de la commemoració de la Retirada republicana, Mario Pons (Sègula Films) ha signat contracte de distribució de “El Periple, al vella llum d’Europa” amb Kalimago Films. Properament comencem a presentar als teatres i entrem automàticament a la xarxa de distribució de desenes de sales de cinema (36) del sud de França.  http://www.cinemaginaire.org  A nivell internacional també estem treballant per presentar-lo a Madrid, Portugal i Ciutat de Mèxic. 

https://www.lavanguardia.com/vida/20190208/46291168046/el-documental-el-periple-la-vella-llum-deuropa-fa-el-salt-a-les-pantalles-franceses.html

https://www.vilaweb.cat/noticies/el-documental-el-periple-la-vella-llum-deuropa-fa-el-salt-a-les-pantalles-franceses/

http://www.aguaita.cat/noticia/14133/documental/periple/vella/llum/europa/estrena/pantalles/franceses

“EL PERIPLE” CATALÀ  CALENDARI DE PROJECCIONS HIVERN 2019

“El Periple, la vella llum d’Europa” es podrà veure el 19 de febrer Tarragona (Teatre del Serrallo), el 20 de febrer a Badia del Vallès, el 2 de març a Sant Feliu de Llobregat (Cinebaix) i el 7 de març a Mataró (Cinema Foment). El 29 de març a Badalona (Teatre Circol) acompanyats Proactiva Open Arms, 30 de març Torredembarra. El 27 d’abril torna al Delta, al Casal de Camarles. El 18 de juny a Vilafranca. l’Ampolla, Sant Carles de la Ràpita, Vilanova, Cambrils o Girona, també han confirmat el seu interès.

“EL PERIPLE” TORNA A TARRAGONA AMB LA BSO DE LOS SIRGADORS

Després d’endur-se el guardó a Millor Documental del Festival Internacional de Cinema de Girona 2018, aconseguir distribuició als cinemes Francesos, “El Periple, la vella llum d’europa” torna a Tarragona el dimarts 19 de febrer a les 19:00h al Teatret del Serrallo amb la presentació del documental a càrrec de Josep Maria Cruset i Domènech, President del Port de Tarragona, junt amb el realitzador i cantant Mario Pons. L’Acte és organitzat per l’Arxiu del Port de Tarragona i compta amb l’actuació de Los Sirgadors, autors de la Banda Sonora Original del film.

 

“EL PERIPLE” LA TRAJECTÒRIA 2018. Projectada a més de 30 pantalles

* Millor Documental al Festival Festival Internacional de Cinema de Girona.

* Festival Som9 Cinema de Lleida

* Rencontres Professionnelles Eurorégionales, Cinema á la Frontiere Prats de Molló.  

* Mostra Documental 24 d’Out 1944 París

* Millor work in progress al Festival Memorimage de Reus 2017.

* “El Periple” s’ha pogut veure a amb a la Filmoteca de Saragossa, a la Filmoteca de Catalunya, als Cinemes Girona, a els Cinemes de Palafrugell, el Museu de l’Exili de la Jonquera (MUME), els Zumzeig Cinema, a l’Aula Magna de la Universitat Rovira i Virgili, a la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent, a la Sénia, Alcanar, l’Ampolla, El Perelló, l’Aldea, la Selva del Camp, Vilafranca, Ocine de Roquetes, Amposta, Flix i el Cafè del Teatre de Lleida, acompanyada de la seva BSO en directe, obra de Los Sirgadors.

RECULL DE PREMSA 2018

“LE PERIPLE” ES GUANYA AL PÚBLIC FRANCÉS A PARÍS 9 de Novembre de 2018

https://www.llull.cat/offices/paris/actualitat_detall.cfm?id=36380&url=projection-de-&fbclid=IwAR18JDVVt5aYBq87bNpCIaUsKDpLJgtmKMedsLj8h_eDaw3JIUtMCmva4Xg

“El Periple” de Mario Pons es presentà el passat divendres 9 de novembre al Centre Cultural de la Plaça de les Fêtes de París davant d’un centenar d’espectadors. La presentació va anar a càrrec de Felip Solé, productor i realitzador català, establert a França, guanyador entre altres premis, del Gaudí 2013 a la millor pel·lícula pel film “Tornarem”. Felip Solé va reconèixer la nova generació de cineastes independents representada per Mario Pons: “De caràcter militant, el cinema de Mario Pons s’esforça per mostrar un cinema diferent del que s’ha fet fins ara, de qualitat tècnica i exigència cinematogràfica extraordinària”.

Durant a presentació, Pons va agrair al col·lectiu 24 d’Out 1944 la invitació, tot destacant que el 9 de novembre es complien els 80 anys de la destrucció de l’últim pont de l’Ebre durant la retirada de l’exèrcit de la República un cop trencat el front de la Fatarella a les acaballes de la Batalla de l’Ebre. El film és tornarà a programar al París al Febrer.

https://www.lavanguardia.com/politica/20181109/452809667524/un-documental-catalan-compara-en-paris-el-exilio-sirio-y-el-republicano.html

https://www.elconfidencial.com/ultima-hora-en-vivo/2018-11-09/un-documental-catalan-compara-en-paris-el-exilio-sirio-y-el-republicano_1667094/

https://www.eldiario.es/cultura/documental-catalan-compara-Paris-republicano_0_833967188.html

https://www.efe.com/efe/espana/portada/un-documental-catalan-compara-en-paris-el-exilio-sirio-y-republicano/10010-3808282

http://www.aguaita.cat/noticia/13601/periple/captiva/public/frances

http://www.24-aout-1944.org/COLLOQUE-9-et-10-novembre-2018

https://vimeo.com/301532513

EL FILM ES DISTRIBUIRÀ A 30 SALES DE CINEMA FRANCESES

El dimarts 6 de novembre, “El Periple” es presentà a Rencontres Professionnelles Eurorégionales, Cinema á la Frontiere a Prats de Molló, amb una gran acceptació per part de públic, també per productors i distribuïdors francesos. Al febrer de 2019 el film s’estrena a 30 Sales Franceses a través de la distribuïdora “Cinema Imaginaire”.

EL PERIPLE ENCETA ELS RENCONTRES PROFESSIONNELLES EURORÉGIONALES A PRATS DE MOLLÓ 6 de novembre de 2018

 https://nordsudfilms.com/ca/cinema-la-frontiere/

 EL PERIPLE, Catalogne 2018 – 1h13 – documentaire film terminé en avant première. Centre del triangle Tolosa – Barcelona – Montpeller. 6 de novembre, 20:30h, Prats de Molló.

El Periple als Ocinema de Roquetes 25 d’Octubre

El Periple es presenta a Vilafranca

https://www.rtvvilafranca.cat/2018/10/el-periple-de-la-veu-dels-refugiats-sera-present-al-solidaritats/

 

Premi Millor Pel·lícula Documental en la secció Internacional a competició al Festival Internacional de Cinema de Girona

“El Periple” del realitzador ebrenc Mario Pons Múria ha estat guardonada amb el Premi Millor Pel·lícula Documental en la secció Internacional a competició al Festival Internacional de Cinema de Girona junt amb Francis Forcou per “Serge Pey et la boîte aux lettres du cimetière”, ex-aequoL’entrega de premis fou el passat diumenge 30 de setembre als Cinemes Albeniz de Girona.

Després de ser seleccionada i finalista al Festival Memorimage de Reus 2017 amb el work in progress (Sense Sonoritzar, ni etalonar), aquest 2018 “El Periple” s’ha pogur veure a amb a la Filmoteca de Saragossa, a la Filmoteca de Catalunya, als Cinemes Girona, a els Cinemes de Palafrugell, el Museu de l’Exili de la Jonquera, els Zumzeig Cinema, a l’Aula Magna de la Universitat Rovira i Virgili, a la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent, a la Sénia, Alcanar, l’Ampolla, El Perelló, la Selva del Camp.

El film de Pons es programarà pròximament als cinemes Truffaut de la capital gironina. El film en presenta properament al teatre de Vilafranca, 17 d’octubre, Cinemes Oscars de Roquetes 25 d’ctubre, Amposta (Data per definir), acompanyada de la banda sonora en directe de los Sirgadors (www.sirgadors.cat), d’on el propi director del film n’és el cantant.

 

http://www.imaginaradio.cat/2018/10/03/el-periple-de-mario-pons-millor-documental-al-festival-internacional-de-cinema-de-girona/

http://www.aguaita.cat/noticia/13206/periple/premiada/millor/pellicula/documental/al/festival/internacional/girona

http://www.riberaonline.info/2018/10/el-periple-de-mario-pons-millor.html

https://www.setmanarilebre.cat/noticia/91954/mario-pons-premi-festival-girona

https://ebredigital.cat/2018/10/12/mario-pons-cineasta-amb-el-meu-cinema-intento-mes-que-sacsejar-reconstruir-consciencies/

 

https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1468812-catifa-per-al-glamur.html

https://www.diaridegirona.cat/cultura/2018/09/30/carla-nieto-clou-festival-cinema/937931.html

http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1476147-el-glamur-del-cine-a-girona.html

http://www.bcncatfilmcommission.com/es/films/el-periple

http://rolcultura.blogspot.com/2018/09/el-periple-de-la-veu-dels-refugiats-al.html

 

PRIMED MARSELLA 2018  http://cmca-med.org/film/le-periple/

 

“El PERIPLE S’ESTRENA A l’AULA MAGNA DE LA UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI”

http://diaridigital.tarragona21.com/?s=El+Periple

https://www.tarragonaradio.cat/noticia/la_urv_estrena_el_documental_el_periple_la_vella_llum_deuropa_en_motiu_del_dia_mundial_de_les_persones_refugiades/54574

http://reusdigital.cat/noticies/cultura/el-documental-el-periple-enllaca-lexili-republica-i-els-refugiats-sirians

“El PERIPLE S’ESTRENA ALS ZUMZEIG CINEMA”

http://zumzeigcine.coop/es/portfolio/el-periple-2/

“El PERIPLE S’ESTRENA AL MUSEU DE L’EXILI DE LA JONQUERA”

http://www.museuexili.cat/index.php?view=details&id=344&option=com_eventlist&Itemid=195&lang=ca

“EL PERIPLE” ESTREMA AL CINEMA DE PALAFRUGELL

https://www.ivoox.com/entrevista-a-mario-pons-director-del-documental-el-audios-mp3_rf_26384900_1.html

“El PERIPLE” S’ESTRENA ALS CINEMES GIRONA DE BARCELONA

http://www.crearsa.com/webn/2018/05/30/entrevista-amb-mario-pons-director-del-periple/

http://www.rtve.es/alacarta/audios/territori-clandesti/

http://academiadelcinema.cat/es/actualidad/toda-la-actualidad/3406-estrena-del-documental-el-periple

https://www.elperiodico.com/es/ocio-y-cultura/20180605/pons-muria-reflexiona-sobre-la-crisis-del-individuo-en-documental-el-periple-6858960

http://agencias.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=2836256&titulo=Pons+M%FAria+reflexiona+sobre+la+crisis+del+individuo+en+documental+El+Periple

“El PERIPLE” S’ESTRENA A LA FILMOTECA DE CATALUNYA

https://www.vilaweb.cat/noticies/estrena-del-el-periple-un-documentari-sobre-els-exilis-passats-presents-i-interiors/

https://vimeo.com/273072678

https://vimeo.com/273119221

TN Migdia TV3 (3 de juny).

http://www.ccma.cat/…/el-periple-un-document…/video/5769682/

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/el-periple-un-documental-de-mario-pons-sobre-lexili-dels-refugiats-i-dels-represaliats-del-franquisme/video/5769682/

Retrat paral·lel dels exiliats republicans i els refugiats sirans que coincideixen en el patiment, la por i la incertesa que generen la guerra i l’obligació de fugir, el treball vol ser sobretot un toc d’atenció sobre el futur d’Europa.

Mario Pons: “Los exiliats de Síria són un espill dels nostres refugiats, és per aquí que empatitzo amb aquesta gent, per què pensó que tot lo trauma que no mos han explicat dels nostres exiliats, l’estan vivint actualment aquestes persones que estan fugint de la guerra”.

“Denunciar la crisi de valors a Europa, una llum que s’apaga diu el seu director com fa 80 anys amb la Guerra Civil espanyola, intento narrar quina és la llum de consciència que hem de conservar tots dins per trobar el camí de la pau, allunyant-nos de l’odi, de les provocacions, dels totalitarismes que porten a les guerres”.

http://diaridigital.tarragona21.com/marius-pons-presenta-nou-documental-en-busca-de-respostes-per-lactual-crisi-moral-deuropa/

EL PERIPLE S’ESTRENA A LA FILMOTECA DE CATALUNYA 31/5/18

http://www.filmoteca.cat/web/programacio/cicles/sessions-especials/lidaritat-i-refugiats

Presentació a càrrec d’Esteve Riambau, Director de la Filmoteca de Catalunya, Pablo Peralta de l’Ajuntament de Barcelona “Ciutat Refugi” , Dolors Aixalà de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Montse Armengou, Directora de Sense Ficció. TVC, Mario Pons Múria, guionista, director “El Periple”, productor a Sègula Films. https://vimeo.com/273072678

L’Estrena de “El Periple” comptà amb l’actuació de “Los Sirgadors” en acústic commemorant el 80 aniversari de la Batalla de l’Ebre amb el tema “Terra” https://vimeo.com/273119221

Pablo Peralta de l’Ajuntament de Barcelona “Ciutat Refugi”

Visió interesant que ens fa mirar endarrere, ens fa mirar al present, però en fa mirar cap al futur… l’Estat espanyol no ha complert amb els seus compromisos de reubicació i assentament.

Dolors Aixalà de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

La voluntat política ha estat ajudar, però la pròpia estructura de l’Administració ens impedeix donar suport de la manera que voldríem. Agrair que sigui una pel·lícula feta des d’un territori que no l’habitual que és des de Terres de l’Ebre, aquest punt de deslocalització dins de Catalunya, no tot passa a Barcelona. Mario, és una persona insistent, perseverant i al final ho acaba aconseguint, felicitar-lo pel seu coratge.

Montse Armengou, Directora de Sense Ficció.ares, iaios…guerres del món.

gadors. TVC

Mario Pons el conec personalment quan s’estaven fent uns acomiadaments bastant durs a la Televisió Pública de Catalunya i ens va donar suport com a cantant amb Los Sirgadors.

Professionalment ja el coneixia d’abans, havia fet un documental excel·lent que es deia “Sègula” que vam emetre en el Sense Ficció i tot i ser molt polèmica i controvertida, pessimista per alguns, realista per als altres, va ficar un segell molt viu, molt potent a la depressió que afectava totes les classes populars producte dels efectes després de l’esclat de la bombolla immobiliària del 2008.

Va començar amb “Aigua, la Font de la vida” un documental que ja d’entrada te el suport de Pere Portabella sobre l’afecció de la llei del PHN al Delta de l’Ebre. Després va fer “Contracorrent” que parlava de la corrupció en la gestió de l’aigua de Franco a Zapatero, documental que no s’ha emés mai per telvisió. Després va fer “La Batalla de la memòria”, va guanyar un Memorimage, distingida amb el premi Memòries de la Generalitat de Catalunya per l’habilitat de la pel·lícula per recuperar les emocions lligades al conflicte, la lluita de la democràcia contra el franquisme, la recuperació de la memòria històrica.

Deprés va fer “La Filla del farer”, l’embrió de “El Periple”, aquest és del sisé periple.

Està be donar-li ànims, pero a part a veure si puguessim buscar plataformes d’ajut potent real. Ell ens demana a Tv3 i jo des de TV3 ja no se si demanar-li directament al Montoro, o a qui li he de demanar, la situación està molt fotuda realment. O ens posem en peu de reivindicació o sinó això és com un dominó, ell demana, jo dic que no, jo demano em diuen que no… etc i el que està clar és que no podem continuar tibant de la voluntarietat i de l’energia solidaria i generosa de la gent.

Mario Pons es defineix com un cineasta independent, àcrata i irreverent, sense pasta, però amb una càmera lliure que el que pretén és donar veu als silenciats. Un petit Delta lluitant entre els pantans de Franco i la força de la Mediterrània dels refugiats de les guerres del món. Cada sala que aconseguim és una batalla guanyada pel cinema independent.

Mario Pons Múria, guionista, director “El Periple”, productor a Sègula Films

Els actors sou vosaltres, els espectadors, massa vegades ens quedem impassibles davant de les imatge de foc, sang i metralla de les guerres al món.

Los Autors som personetes com vosaltres que l’únic que intentem és passar una depressió moral, quan veiem injustícies com la privatització de l’aigua, quan veiem injustícies com la corrupció i les portes giratòries, quan veiem les injustícies de la memòria, aquests morts que encara campen pel bosc, aquestes fosses comunes plenes de fills, pares, iaios… Hem de ser honestos amb el nostre present, no podem estar immobilitzats per la por, és horrible pensar que han pogut bloquejar-nos la moral, la consciència.

A aquells 450.000 exiliats que van haver de marxar de casa nostra, aquelles 200.000 sentències de mort signades pel dictador només entre l’any 1939 al 1956, aquelles 650 persones que mai van tornar de la presó de Pilats a Tarragona, afusellades a la Punxa, a la vergonya dels vetos de la ONU d’avui i els pactes de no-intervenció d’ahir, també a la Guerra de Síria que ja porta set anys i gairebé un quart de milió de morts.

Per tots els 65.000 refugiats que encara esperen per a vergonya nostra que Europa els hi doni un visat, els doni feina i una casa, que puguen portar als nens al col·legi, per la memòria dels morts de la República, però sobretot per la memòria dels que han de venir… s’ha de passar aquest testimoni i és aquesta una de les funcions principals del cinema, del cinema independent, deixar constància d’una realitat i més del cinema documental.

No som voluntariosos, som treballadors, tenim los nusets dels punys pelats de picar les portes de l’administració, no s’obren, però el nostre esperit és el mateix que el dels brigadistes internacionals que van venir a defensar la democràcia que és lo sentiment de solidaritat, de cooperació real amb un poble que pateix com el sirià avui.

“Per a mi com a cineasta que porto gairebé vint anys picant pedra des de Terres de l’Ebre és un orgull i un privilegi i un premi molt gran presentar “El Periple” a la casa del cinema català, formar part del cinema independent català i per al món.

“El PERIPLE” S’ESTRENA A ALCANAR

http://canal21ebre.com/noticia/Entrevista_a_Mario_Pons_realitzador/15925

https://www.ivoox.com/entrevista-mario-pons-realitzador-cinema-09-10-2018-audios-mp3_rf_25890681_1.html

EL PERIPLE S’ESTRENA A LA FILMOTECA DE SARAGOSSA

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1318956-trailer-de-el-periple-un-documental-que-reflexiona-sobre-la-crisi-dels-refugiats.html

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1318956-trailer-de-el-periple-un-documental-que-reflexiona-sobre-la-crisi-dels-refugiats.html

2 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*