El realitzador ebrenc Mario Pons estrena la seua última pel·lícula este dijous a Roquetes. Una primera versió del documental ‘L’espill’ ja es va poder veure, entre d’altres llocs, a Camarles, l’Ampolla i Flix, però Pons ha fet ara un “remuntatge democràtic” de la pel·lícula, tenint en compte la reacció i les aportacions de la crítica i del públic. Per tant, han sigut quatre mesos més de postproducció.

‘L’espill’ es presenta com una comèdia romàntica basada en el drama de l’exili, que explica la història d’Hilaire Arasa. El protagonista, fill d’exiliats catalans a Narbona, va ser un dels joves actors de la pel·lícula francesa ‘Mes petits amoureuses’, del 1974. A ‘L’espill’ emprèn un viatge de retorn al Delta de l’Ebre, al llegat repressiu del franquisme i també al seu primer gran amor de joventut.

La projecció tindrà lloc als Ocine de Roquetes a partir de les set del vespre, amb la presència del protagonista del documental. ‘L’espill’ tracta del trauma transgeneracional de la guerra, que Pons ha tractat en altres pel·lícules com ‘La batalla de la memòria’. Però esta vegada el director de l’Ampolla porta el documental a territoris més cinematogràfics.