URRACA, CAÇADOR DE ROJOS” S’ESTRENA AL MEMORIMAGE DE REUS AL SENSE FICCIÓ I IB3 EN PRIME TIME Dimarts, 8 de novembre doble estrena: 22.05h a TV3 / 22.15h a IB3 Televisió 

 

Quindrop S.L i Sègula films estrenen el documental Televisiu “Urraca, caçador de rojos” un coproducció amb Televisió de Catalunya (Sense Ficció)IB3 la televisió pública de les Illes Balears i Televisió Espanyola amb el suport del Consell de Mallorca. L’Estrena d’Urraca, caçador de rojos” serà el 8 de novembre a les 21h al Teatre Bartrina de Reus. La mateixa nit el programa Sense Ficció l’emetrà en prime time, també a la Televisió de les Illes Balears

 

El documental codirigit per Pedro de Echave i Felip Solé retrata la “tètrica” figura de Pedro Urraca Rendueles, policia franquista, agent E-8001 de la Gestapo i col·laborador del Règim de Vichy. Sobrenomenat “El caçador de rojos” encapçalà la persecució i assetjament de nombrosos exiliats catalans, bascs i espanyols a França durant l’ocupació nazi. Responsable de la detenció de Lluís Companys, president de la Generalitat de Catalunya, va ser el que el va interrogar i custodià fins a la frontera d’Hendaia on el va entregar al govern franquista segellant la seva sort.

 

Aquesta és la història de Pedro Urraca, un home que no només va ser implacable amb les seves víctimes polítiques, sinó també amb la seva pròpia família. El retrat d’un personatge sinistre i ambiciós, la crònica d’una herència maleïda a través de la mirada crítica de la seva neta, Loreto Urraca, que amb dignitat i humilitat denuncia i es desmarca d’un avi al qual repudia.

 

Mario Pons Múria (Sègula films) és el coproductor que ha fet possible Urraca, caçador de rojos. «El documental tracta sobre la desvinculació dels nets del feixisme del seu passat lligat a la repressió i a l’assassinat sistemàtic del republicanisme».